admin

dijital şeytan

DİJİTAL ŞEYTAN

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn DİJİTAL ŞEYTAN ŞEYTANIN EN GÜÇLÜ SİLAHI DİJİTAL ORTAM Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijitalleşme de hızla yaygınlaşmaktadır. Dijitalleşme, analog olarak yürütülen işlemlerin […]

dijital şeytan

DİJİTAL ŞEYTAN

ŞEYTANIN EN GÜÇLÜ SİLAHI DİJİTAL ORTAM

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijitalleşme de hızla yaygınlaşmaktadır. Dijitalleşme, analog olarak yürütülen işlemlerin ve faaliyetlerin dijital ortama aktarılması ve dijital olarak yürütülmesi sürecidir. Dijitalleşmenin ana amacı, işlemlerin daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesidir. Ancak bu süreç, insanlar için pek çok zararlı sonuçlar da doğurmaktadır. Dijitalleşme, insanları köleleştirmekte, dinden uzaklaştırmakta ve şeytanın tuzağına düşürmektedir.

“Allah’tan başka bütün taptıklarınız bir sineği bile yaratamazlar. Velev ki hepsi bir araya gelseler. Ve eğer sinek onlardan bir şey asla onu da geri alamazlar. Talep eden de talep edilen de aciz oldu.” (Hac, 22/73)

dijital şeytan

Dijitalleşme Nasıl Köleleştirir?

Dijitalleşme, insanların hayatlarını kolaylaştırdığı gibi zorlaştıran bir süreçtir. Dijital ortamda gerçekleştirilen işler, insanların zamanını, enerjisini ve kaynaklarını tüketmektedir. İnsanlar, dijital cihazlara bağımlı hale gelmekte, sosyal ilişkilerini ve kişisel gelişimlerini ihmal etmektedirler. Dijital ortamda sunulan bilgi kirliliği, insanların gerçekleri görmesini engellemekte, yanlış yönlendirmekte ve manipüle etmektedir. Dijital ortamda yapılan alışveriş, eğlence, oyun gibi faaliyetler, insanların tüketim alışkanlıklarını artırmakta, borçlanmalarına ve israfa sebep olmaktadır. Dijital ortamda gerçekleştirilen iletişim, insanların duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini zorlaştırmakta, yalnızlık ve depresyon gibi psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Tüm bunlar göstermektedir ki dijitalleşme, insanları köle haline getirmekte ve onların hayat kalitesini düşürmektedir.

Tek tip düşünmeye yönlendiren sosyal ağlar, tabiri caizse insan zihnini görünmez prangalara mahkum etmektedir. Doğru veya yanlış ayırt etmeksizin beynimiz bu kirli ortamdan etkilenmektedir. influencer diye adlandırdığımız sanal yaşam simaları, anlık heyecan ve heveslerin piyonu olarak her gün çocuklarımıza, gençlerimize ve yetişkinlerimize sunulmaktadır.

Dijitalleşme Nasıl Dinden Uzaklaştırır?

Dijitalleşme, insanları sinsice ve farkında vardırmadan dinden uzaklaştıran bir süreçtir. Dijital ortamda sunulan pek çok içerik, insanların dini değerlerine aykırı olmakta, onları günaha ve sapıklığa sürüklemektedir. Dijital ortamda yaygın olan pornografi, zina, kumar, faiz, sihir gibi haramlar, insanların imanını zayıflatmakta ve ahlakını bozmaktadır. Her gün anlık olarak istemesekte gözümüze sokulan bu videolar ile nefsin beslenerek günahların sıradanlaştırılması ne büyük bir faciadır. Dijital ortamda yapılan tartışma ve eleştiriler, insanların dini bilgilerini sorgulamalarına ve şüpheye düşmelerine sebep olmaktadır. Dijital ortamda karşılaşılan yalan, iftira, hakaret, küfür gibi kötü sözler, insanların dilini kirletmekte ve kalbini karartmaktadır. Dijital ortamda geçirilen zaman, insanların ibadetlerini aksatmasına ve Hz.Allah’ı unutmasına neden olmaktadır. Dijitalleşen dünyanın içinde her şey kendisini yenilerken şeytanda boş durmamış ve dijital şeytan olarak insanları kendine köle etmeye devam etmektedir. Halbuki çıkan her yeni teknoloji Hz. Allah’ın kudretini göstermekte ve inkâr edenlere ahiret hayatının dünyada bir örneğini göstermektedir. Parmak izi ile ahirette elleriniz ayaklarınız konuşacaktır ayetini ispat etmeleri gibi.

“Şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o sizin için apaçık bir düşmandır.” (Bakara suresi, 208. ayet)

“Şeytan insanın vücudunda kanın akışı gibi dolaşır.” (Buhari)

Tüm bunlar göstermektedir ki dijitalleşme, insanları dinden uzaklaştıran ve onların ahiretini tehlikeye atan bir süreçtir.

dijital şeytan

Dijitalleşme Şeytanın Tuzağı mıdır?

Dijitalleşme, şeytanın insanları kandırmak için kullandığı en büyük silahtır. Şeytan, insanların dijital ortamda yaptıkları her işte onlara vesvese verir, onları harama ve isyana teşvik eder, onları Hz.Allah’tan ve ahiretten alıkoyar. Şeytan, insanların dijital ortamda gördükleri her şeyi güzel ve cazip gösterir, onları hayal dünyasına sürükler, onları gerçeklerden uzaklaştırır. Şeytan, insanların dijital ortamda duydukları her söze inanmalarını sağlar, onları yanlış bilgilendirir, onları fitne ve fesada sokar. Şeytan, insanların dijital ortamda hissettikleri her duyguyu abartır, onları kibirli ve bencil yapar, onları nankör ve şükürsüz kılar. Ben hiç günaha bakmıyorum diyen kimse bile ateşin yanında is kapar, anlık gafletle bile onca emekle biriktirilen ameller saman alevi gibi yanıp küle dönüşebilir. Dijital şeytanın elinde seni günaha atacak akla hayale gelmeyen silahlar bulunmaktadır.

“Şüphesiz ki şeytan sizin için apaçık bir düşmandır.” (Yusuf suresi, 5. ayet)

“Şeytan onlara amellerini güzel gösterdi…” (Neml suresi, 24. ayet)

Tüm bunlar göstermektedir ki dijitalleşme, şeytanın insanları tuzağına düşürmek için kullandığı en büyük silahtır.

dijital şeytan

Velhasıl

Dijitalleşme insanların maddi gelişimlerinin ne denli şekillendiğini gösteren bir gösterge olsa da manevi dünyasının da ne kadar gerilediğinin de ispatı olmaktadır. Şeytanın her türlü oyunla kullarını kandıracağım diye ahdettiği o günden bu zamana kadar ki süreçte en güçlü silahlara sahip olduğunu bilmek gerekmektedir. Bu sebeptendir ki dijital dünyanın kölesi olmak yerine onun efendisi olmak ve bilinçli olarak dijital platformları kullanmak her Müslüman üzerine elzemdir.

Hz. Allah hepimizi dijital şeytanın şerrinden muhafaza etsin.